x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "politic"

PSD și ALDE, refuz de ULTIMĂ ORĂ

Comisiile reunite pentru administrație au respins propunerea ca statul să nu mai subvenționeze partidele politice, iar banii să ajungă la copii și bolnavi. Ex-premierul Victor Ponta spune că este vorba de 100 de milioane de euro.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 11.02.2019, 16:55

„Din păcate, Comisia de administrație a votat respingerea amendamentului prin care în 2019 cei 100 de milioane de euro dați la partide erau realocați către grădinițe, bolnavi, alocații! Au votat «împotrivă» 17 parlamentari PSD, ALDE și de la minorități (din păcate și oameni cu experiență politică și păr alb ca Ion Călin – Dolj, Florin Cârciumaru – Gorj) mare rușine. Să nu uitați la vot acest lucru! Banii ăștia sper să îi «coste» scump! Au votat «pentru» amendamentul făcut de deputații ProRomânia un număr de 12 parlamentari PNL, USR și UDMR!”, scrie pe contul său de Facebook ex-premierul PSD Victor Ponta.

 

„Am condus cinci ani cel mai mare partid și vă garantez că nu e nevoie de 47 de milioane de euro cât urmează să primească PSD. Spre comparație, PES (Partidul Socialiștilor Europeni – n.r.) primește 16 milioane de euro. Pentru 2019, acești bani să se suspende și să fie repartizați pentru finanțarea altor amendamente”, a argumentat Ponta, în susținerea amendamentului.