PSD-ul a găsit soluția pentru IGNORANȚĂ: Criteriul verde. Producătorii români își vor reveni

0
31

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că PSD dorește introducerea în legislaţie a “criteriului verde” prin care producătorul cel mai apropiat de beneficiar să primească punctaj suplimentar la licitaţii și astfel să aibă parte de sprijinul statului român.

Preşedintele PSD afirmă că firmele româneşti producătoare de materiale de protecţie au fost ignorate şi defavorizate de statul român, în vreme ce Franța a cumpărat întreaga producţie de măşti de protecţie a unei firme locale.

Marcel Ciolacu propune astfel introducerea unui “criteriu verde” în legislaţia privind licitaţiile. Până acum un astfel de criteriu există doar ca recomandare.

“Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă, mai exact introducerea ‘criteriului verde’. Există această recomandare în legislaţia românească. (…)

Acest criteriu verde, în acest moment, este funcţional în Germania şi mai exact, distanţa de la producător până la beneficiar este considerată poluantă, transport poluant şi atunci, în cele 100 de puncte, pe lângă criteriile de calitate şi de preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă care a avut loc la Baia Mare.