x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(7) "politic"

PSD, un pas înaintea liberalilor! CIOLACU i-a surprins pe toți

PSD propune vot pentru abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 02.12.2019, 14:47

PSD vrea să le-o ia înainte liberalilor și au pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, alegerea președinților de consilii județene și anularea pensiilor speciale. Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu și vine în contextul în care PNL a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția, între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu.

 

În ședința Bioului Permanent al Camerei Deputaților s-a decis urgentarea dezbaterilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi. Printre acestea se numără: abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene, modificarea codului fiscal pentru scoaterea accizei.

 

De precizat este că pentru toate proiectele de lege enumerate, Camera Deputaților care este forul decizional și, dacă vor fi adoptate, vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

 

Articolul integral pe HOTNEWS