x


  • EUR
    4.7564
    USD
    4.2005
string(7) "politic"

PSD vrea să se asigure că va rămâne la PUTERE mult timp de acum încolo

În timp ce Opoziţia şi vocile din stradă se sfâşie în dispute privind decizia preşedintelui de a semna decretul de revocare a şefei DNA, PSD îşi pavează un frumos drum pentru rămânerea la putere pentru mulţi ani de acum încolo, scrie jurnalistul Ion M. Ioniţă pe blogul său de pe adevarul.ro.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 19:18

Dezbaterile privind revocarea doamnei Kovesi sunt inutile. Lucrurile au fost hotărâte de Curtea Constituţională în momentul în care judecătorii din tabăra majoritară au scris în decizie că preşedintele urmează să trimită la Monitorul Oficial decretul de revocare, întrucât în acest caz rolul ministrului Justiţiei este precumpănitor în faţa celui al şefului statului. Cu o asemenea decizie, ceea ce a urmat, citirea pe îndelete a hotărârii Curţii Constituţionale, nu a fost decât tragere de timp şi nimic altceva.

 

În răstimp, Liviu Dragnea a pregătit nişte paşi importanţi care consolidează poziţia PSD la putere. Într-o singură seară, majoritatea parlamentară a votat noua lege a administraţiei, legea offshore şi retrimiterea la promulgarea legii statutului magistraţilor. Iar Liviu Dragnea a aruncat vorba despre o modificare esenţială a legii electorale în sensul introducerii „votului uninominal pur”.

 

Codul Administrativ este darul făcut baronilor şi baroneţilor din toată ţara. Legea este primită cu braţele deschise de toţi primarii care scapă de o grămadă de restricţii. Iar pensiile speciale vin ca un cadou-surpriză pentru o administraţie care este convinsă că banii publici nu au altă menire decât să asigure belşugul personal al primarilor, consilierilor şi al echipelor din structurile locale. Formidabila putere electorală a primarilor şi a şefilor de judeţe va fi pusă în slujba celor care au dat o asemenea lege mărinimoasă. Mulţi, chiar dacă nominal sunt în alte partide, vor şti să fie recunoscători PSD, partidul care le-a asigurat prezentul, prin salarii uriaşe, dar şi viitorul, prin pensii speciale.

 

mai multe, pe adevarul.ro