x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Publicația de satiră Times New Roman o dă în judecată pe Viorica Dăncilă

Redactorul şef al publicaţiei de satiră Times New Roman, Călin Petrar, a transmis, printr-un comunicat de presă, că o va da în judecată pe Viorica Dăncilă după episodul Priştina - Podgorica, precizând că va cere în instanţă daune de un leu pentru că publicația se luptă pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.08.2018, 11:13

„După episodul Priştina – Podgorica, la presiunea bunului simţ şi la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau şi eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în acelaşi dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie şi colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Ţin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, şi din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României. Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacţie. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Aşa că îi cer şi eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani“, a transmis Călin Petrar.

 

 

El susţine că prin intermediul gafelor pe care le face, Viorica Dăncilă este cea care aduce „atingere demnităţii românilor şi grave prejudicii de imagine“ și îi încurajează şi pe alţi cetăţeni să acţioneze în consecinţă.

 

 

„Abordarea mea şi a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcţia de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnităţii noastre şi ne aduce grave prejudicii de imagine. În încheiere, nu pot decât să-i încurajez şi pe alţi români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine şi să acţioneze în consecinţă. Astfel, orice cetăţean român poate face cereri de intervenţie în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018, în care să solicite acelaşi lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate şi imagine în calitate de cetăţean al României“, a conchis Călin Petrar.

 

 

În urmă cu câteva luni, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Irina Tănase şi Carmen Dan au acţionat în instanţă publicaţia pentru un articol despre iubita liderului PSD, Irina Tănase, intitulat „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …“ şi au cerut despăgubiri în valoare de 500.000 de euro.