x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(7) "politic"

PUCI în desfășurare în ALDE! Lovitura lui MELEȘCANU

Teodor Meleșcanu trage sforile în ALDE să-l lase pe Călin Popescu Tăriceanu fără partid.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 11.09.2019, 14:29

După validarea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a pierdut controlul partidului. Meleșcanu îi dă lovitura de grație lui Tăriceanu negociind direct cu Viorica Dăncilă intrarea parlamentarilor ALDE în Guvern. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că noul șef al Senatului a negociat miercuri, la Guvern, numirea a trei parlamentari ALDE pentru portofoliile Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Planul lui Meleșcanu este însă cu bătaie lungă.

 

Potrivit surselor citate, Meleșcanu vrea să rupă din partidul lui Tăriceanu, iar miza este atragerea a cât mai mulți parlamentari. Astfel, trocul cu PSD ar fi ca deputații și senatorii ALDE adunați de Meleșcanu să susțină în continuare Guvern și să asigure voturile necesare pentru validarea acestuia în Parlament. La schimb, Dăncilă le-a oferit trei portofolii de miniștri – Energia, Mediul și Relația cu Parlamentul. Meleșcanu are mână liberă să propună trei parlamentari pentru portofoliile oferite. Au fost vehiculate numele deputaților Grațielei Gavrilescu, Viorel Ilie, Alexandru Băișanu, Ion Cupă.

 

Planul PSD este ca Viorica Dăncilă să facă trei noi propuneri de miniștri interimari lui Klaus Iohannis în următoarea perioadă și prin cooptarea parlamentarilor ALDE să obțină voturile necesare pentru a valida Guvernul în Parlament.

 

Aceleași surse susțină că la nivel parlamentar, la Camera Deputaților, Meleșcanu prin portofoliilee negociate cu PSD ar avea 12 deputați fideli dispuși să-l părăsească pe Tăriceanu, iar la Senat alți 4 oameni și numărul acestora ar putea crește. La Camera Deputaților, ALDE are 19 membri, iar la Senat după plecarea lui Meleșcanu au rămas 13 oameni.

 

Articolul integral pe HOTNEWS