x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(10) "comunicate"

PURCARI (BVB:WINE), prima companie internațională listată la BVB care se alătură ARIR

.

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.11.2019, 9:42

București, 5 Noiembrie 2019 Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că Purcari Wineries Group (Purcari, BVB:WINE), unul dintre cele mai mari grupuri de vinificație din regiunea Europei Centrale și de Est, devine Membru Asociat al ARIR. Purcari a fost listat la Bursa de Valori București în Februarie 2018, încheind cu succes prima Ofertă Publică Inițială a unei companii din Republica Moldova.

 

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries: „Misiunea Purcari este să aducem bucurie în viața oamenilor, oferindu-le vinuri de înaltă calitate, inspiraționale, etice și la un raport calitate-preț excelent. Ne-am angajat să cream valoare și să livrăm randamente superioare pentru toți acționarii noștri. Asocierea cu ARIR dovedește importanța pe care noi o acordăm relației cu investitorii și dezvoltării comunității companiilor listate. Ne bucurăm să împărtășim cu ceilalți membri cele mai bune practici de guvernanță corporativă și să scriem împreună istoria IR-ului românesc.”

 

Daniela Șerban, Președinte și Cofondator ARIR”Prin asocierea cu Purcari, ARIR confirmă angajamentul și determinarea în implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii pentru companiile de stat și pentru cele private, local și internațional. Suntem încântați să preluăm din dinamismul și entuziasmul companiei reper din Republica Moldova și lider regional, încurajându-ne, totodată, să fim mai activi în țara vecină.”  

 

Purcari Wineries Group deține un portofoliu compus din mai multe branduri de vin și vin spumant, din toate categoriile de preț, precum și un brand de vin premium, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar. Fondat în 1827 de colonişti francezi, grupul Purcari este în prezent cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de piețe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) și America (SUA și Canada).

Purcari se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast și Transelectrica.

ARIR a fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR. Membrii ARIR au acces la un conținut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor de IR, și participă la proiectele de dezvoltare a pieței de capital.

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată pentru a oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanța corporativă. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom și Antibiotice s-au alăturat ca Membri Asociați și INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.