AcasăExternePutin amenință că va „îngheța” Occidentul prin tăierea livrărilor de gaze și...

Putin amenință că va „îngheța” Occidentul prin tăierea livrărilor de gaze și petrol dacă se impun plafoane de preț

În cadrul unui forum economic de la Vladivostok, Vladimir Putin a amenințat că va întrerupe livrările de energie dacă se vor impune plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, relatează The Guardian.

Liderul rus a calificat drept „stupide” apelurile europene pentru plafonarea prețurilor la gazul rusesc și a spus că acestea vor duce la creșterea prețurilor globale și la probleme economice în Europa.

Săptămâna trecută, țările G7 au convenit asupra unui plan de plafonare a prețului petrolului rusesc, în încercarea de a stopa fluxul de fonduri către cuferele de război ale Kremlinului.

„Rusia va renunța la contractele sale de aprovizionare dacă Occidentul va merge mai departe cu planurile sale”, a declarat Putin.

„Vor exista decizii politice care să contrazică contractele? Da, nu le vom îndeplini. Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre”, a amenințat Putin.

„Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire – nu vom furniza nimic”. Rusiei „nu i-ar mai rămâne decât un singur lucru de făcut”, a spus Putin.

„Ca în celebrul basm rusesc, am condamna coada lupului să fie înghețată”, a adăugat liderul de la Kremlin.

El a susținut că Germania și țările occidentale sunt ele însele vinovate de faptul că gazoductul Nord Stream 1 nu este operațional și că Ucraina și Polonia au decis singure să oprească alte rute de gaz spre Europa.

„Nord Steam 1 este practic închis acum”, mai precizat Putin.

În acest sens, președintele rus a anunțat că Moscova este pregătită să înceapă să pompeze gaz prin conducta Nord Stream 2, potrivit TASS. Potrivit acestuia, pentru a porni Nord Stream 2, este suficient „doar să apăsați un buton”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.