x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

PUTIN cucerește în aceste zile o țară. Metodele sunt ULUITOARE

Străzile din Republica Centrafricană sunt împânzite de materiale de propagandă care proclamă prietenia cu Rusia iar noii recruți din armata sunt antrenați în rusă, de ruși, folosind arme rusești.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 18.08.2019, 9:21

Rusia duce o intensă campanie pentru a-și spori puterea și înfluența în Africa pentru a se impune din nou ca un jucător important în regiune. Moscova se folosește de mercenari dar și de o campanie de PR inteligentă pentru a-și atinge scopurile.

 

Străzile din Republica Centrafricană sunt împânzite de materiale de propagandă care proclamă prietenia cu Rusia iar noii recruți din armata sunt antrenați în rusă, de ruși, folosind arme rusești, relatează CNN.

 

Campania dusă de Rusia nu este însă una directă. Rușii se folosesc de mercenari dar și de o campanie de PR inteligentă pentru a răspândi influența Moscovei, a-și învinge rivalii din zonă și pentru a se impune din nou ca un jucător important de pe scena internațională în regiune.

 

Conform unei investigații CNN, această campanie din inima Africii e sponsorizată de Evgeny Prigozhin, un oligarh într-atât de apropiat de cercurile de putere de la Kremlin încât este numit „bucătarul lui Vladimir Putin“. Acesta este și unul dintre cei care a primit sancțiuni din partea SUA pentru fondarea agenției ce s-a ocupat de intervenția rusească în favoarea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale 2016 din SUA.

 

Prigozhin se ocupă de finanțarea antrenării recruților din armata statului african ce este efectuată de către 250 de mercenari ruși. În schimbul acestui lucru, primește concesii generoase pentru a explora și exploata minele de diamante și aur.

 

Articolul integral pe CAPITAL