AcasăEconomiePutin dă asigurări că Occidentul va avea mai mult de suferit decât...

Putin dă asigurări că Occidentul va avea mai mult de suferit decât Rusia de pe urma sancţiunilor impuse Moscovei din cauza Războiului din Ucraina

Autorii sancţiunilor, ”ghidaţi de ambiţiile lor umflate şi oarbe şi de rusofobie, aplică o lovitură mai puternică propriilor lor interese naţionale, propriilor lor economii şi prosperităţii propriilor lor cetăţeni”, declară într-o reuniune consacrată problemelor economice liderul de la Kremlin.

”Noi vedem acest lucru în primul rând uitându-ne la o creştere puternică a inflaţiei în Europa, care atinge 20% în anumite ţări”, apreciază el.

Potrivit lui Vladimir Putin, ”este evident că (…) o continuare a obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţele cele mai dificile pentru Uniunea Europeană (UE), cetăţenii ei”.

”În ceea ce o prveşte, Rusia reuşeşte cu siguranţă să înfrunte provocări exterioare, mulţumită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani şi graţie deciziilor sistemice vizând să-i consolideze suveranitatea economică şi securitatea tehnologică şi alimentară”, dă asigurări Putin.

Liderul de la Kremlin se felicită pentru o încetinire ”treptată” a inflaţiei, după ce aceasta a crescut la 16,7% în martie, şi de o consolidare a devizei ruse, care a înregistrat joi o redresare-record de la începutul lui 2020 şi a atins, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), nivelul de 67,7 ruble un euro şi 65,2 ruble un dolar.

Ultimele Articole