Putin dă semne că nu intenționează să încheie curând conflictul din Ucraina: Războiul va fi probabil „un proces de lungă durată”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va lupta pentru a-și apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, relatează Sky News.

Vorbind în cadrul unei sesiuni televizate a Consiliului pentru Drepturile Omului, liderul de la Kremlin s-a plâns, de asemenea, că Occidentul tratează Rusia ca pe un cetățean de mâna a doua, fără dreptul de a exista.

Putin a recunoscut că războiul va fi probabil un „proces de lungă durată” – sugerând că Rusia nu intenționează să abandoneze conflictul prea curând.

Aceasta în ciuda faptului că planurile inițiale ale Rusiei de a efectua o invazie fulgerătoare a Ucrainei durează doar câteva zile. În schimb, conflictul se prelungește de luni de zile.

El a încercat, de asemenea, să pună capăt zvonurilor privind o a doua mobilizare anul viitor, spunând că nu este necesar să se efectueze o chemare suplimentară.

Președintele rus a declarat că din cei 300.000 de rezerviști înrolați, aproximativ 150.000 au fost desfășurați în zona a ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Aproximativ 77.000 se aflau în unități de luptă, iar restul îndeplineau funcții defensive, a precizat el.

Zvonurile au crescut în rândul politicienilor din opoziția rusă și a unor canale pro-război proeminente de pe Telegram cu privire la un al doilea val de mobilizare la începutul anului viitor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri