AcasăExternePutin dă semne că nu intenționează să încheie curând conflictul din Ucraina:...

Putin dă semne că nu intenționează să încheie curând conflictul din Ucraina: Războiul va fi probabil „un proces de lungă durată”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va lupta pentru a-și apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, relatează Sky News.

Vorbind în cadrul unei sesiuni televizate a Consiliului pentru Drepturile Omului, liderul de la Kremlin s-a plâns, de asemenea, că Occidentul tratează Rusia ca pe un cetățean de mâna a doua, fără dreptul de a exista.

Putin a recunoscut că războiul va fi probabil un „proces de lungă durată” – sugerând că Rusia nu intenționează să abandoneze conflictul prea curând.

Aceasta în ciuda faptului că planurile inițiale ale Rusiei de a efectua o invazie fulgerătoare a Ucrainei durează doar câteva zile. În schimb, conflictul se prelungește de luni de zile.

El a încercat, de asemenea, să pună capăt zvonurilor privind o a doua mobilizare anul viitor, spunând că nu este necesar să se efectueze o chemare suplimentară.

Președintele rus a declarat că din cei 300.000 de rezerviști înrolați, aproximativ 150.000 au fost desfășurați în zona a ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Aproximativ 77.000 se aflau în unități de luptă, iar restul îndeplineau funcții defensive, a precizat el.

Zvonurile au crescut în rândul politicienilor din opoziția rusă și a unor canale pro-război proeminente de pe Telegram cu privire la un al doilea val de mobilizare la începutul anului viitor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.