Putin isi pierde cel mai bun prieten

Dar acum, cu o creştere economică aproape de zero şi cu rubla la un minim istoric faţă de euro şi dolar, Putin s-ar putea să nu mai aibă suficienţi bani pentru a majora salariile şi pensiile de stat. De asemenea, companiile ruseşti lovite de sancţiunile Occidentului solicită ajutoare de stat, iar Putin a promis să le ofere.

 

 „Simpatia faţă de Putin în rândul populaţiei rămâne la un nivel ridicat pentru o persoană care duce o politică atât de riscantă, Putin trebuie să înţeleagă că oamenii, lumea de business şi elitele politice au o limită”, spune Olga Kryshtanovskaya, sociolog la Academia de Ştiinţe din Moscova”. Putin se bucură de popularitate din partea a peste 80% din populaţie în sondaje de când Rusia a anexat Crimeea în martie.

 

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru bursa din Londra, a scăzut cu mai mult de 20% de la nivelul maxim atins în iunie. Acest lucru a redus cu mai multe miliarde de dolari veniturile Rusiei din taxele pe petrol, cel mai important produs de export al ţării. Bugetul Rusiei va ajunge pe deficit anul viitor dacă preţul petrolului va scădea sub 104 dolari pe baril, potrivit băncii de investiţii Sberbank. La un preţ de 90 de dolari pe baril, Rusia ar avea un deficit bugetar de 1,2% din PIB.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed