Putin respinge criticile lui Donald Trump referitoare la afacerile familiei Biden

Putin a răspuns comentariilor făcute de Trump în timpul dezbaterilor televizate cu democratul Joe Biden, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.

Trump, care se află în urma lui Biden în sondajele de opinie, s-a folosit de dezbateri pentru a acuza că Biden şi fiul său Hunter s-au angajat în practici lipsite de etică în Ucraina. Nu există nicio dovadă oficială care să susţină aceste acuzaţii, iar Joe Biden a spus că sunt false şi o discreditare.

Putin, care l-a apreciat pe Trump în trecut pentru că a afirmat că doreşte legături mai bune cu Moscova, a spus că Rusia va colabora cu orice lider american, dar a făcut referire la ”retorica anti-rusă puternică” a lui Joe Biden.

Preşedintele rus a părut însă mai puţin prietenos faţă de Trump, în remarci transmise duminică de televiziunea de stat din Rusia. Într-o încercare care ar putra fi văzută de unii analişti drept o încercare de a atrage simpatia taberei Biden, Putin a criticat acuzaţiile lui Trump faţă de Biden, pe care a subliniat că le consideră false.

”Da, în Ucraina el (Hunter Biden) a avut sau poate încă are o afacere, nu ştiu. Nu ne preocupă. Îi priveşte pe americani şi ucraineni ”, a spus Putin.

”Da, a avut cel puţin o companie pe care practic a condus-o şi, judecând după toate, a câştigat bani buni. Nu văd nimic ilegal în acest sens, cel puţin noi nu ştim nimic despre asta (a fi ilegal). ”

Putin a reacţionat, de asemenea, cu o iritare vizibilă, când a fost întrebat despre comentariile făcute de Trump cu privire la legăturile lui Putin cu fostul primar al Moscovei şi cu privire la o presupusă plată făcută lui Hunter Biden de văduva fostului primar. Putin a spus că nu ştie nimic despre existenţa unei relaţii comerciale între Hunter şi femeia respectivă. Joe Biden spune că acuzaţia despre fiul său nu este adevărată.

Agenţiile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să intervină în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a înclina votul în favoarea lui Trump, o acuzaţie negată de Moscova. De asemenea, Rusia a respins acuzaţiile agenţiilor de informaţii americane că a încercat să intervină şi în alegerile din acest an.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed