AcasăGeneralPutin și Kim Jong Un au comunicat prin scrisori despre relațiile viitoare...

Putin și Kim Jong Un au comunicat prin scrisori despre relațiile viitoare dintre Rusia și Coreea de Nord

Vladimir Putin i-a transmis lui Kim Jong Un că cele două ţări îşi vor “extinde relaţiile bilaterale cuprinzătoare şi constructive prin eforturi comune”, a informat luni presa de stat de la Phenian, transmite Reuters. Liderul nord-coreean i-a transmis răspunsul tot printr-o scrisoare.

Într-o scrisoare adresată liderului Kim Jong Un cu ocazia sărbătoririi zilei eliberării Coreei de Nord, Vladimir Putin a spus că legături bilaterale mai strânse ar fi în interesul ambelor ţări şi ar contribui la consolidarea securităţii şi a stabilităţii în peninsula coreeană şi în regiunea Asiei de Nord-Est, conform informaţiilor difuzate de agenţia nord-coreeană de presă KCNA. La rândul lui, liderul nord-coreean i-a trimis o scrisoare preşedintelui rus în care îi comunică că prietenia ruso-coreeană a fost creată în cel de-Al Doilea Război Mondial odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

“Cooperarea strategică şi tactică, sprijinul şi solidaritatea” dintre cele două ţări a atins de atunci un nou nivel în eforturile comune de a se opune ameninţărilor şi provocărilor din partea forţelor militare ostile, a spus Kim în scrisoare sa. KCNA nu a identificat care ar fi aceste forţe ostile, dar, de obicei, acest termen se referă la Statele Unite şi aliaţii săi.

Kim Jong Un a prezis că această cooperare va creşte pe baza unui acord semnat în 2019, când s-a întâlnit cu preşedintele Putin. Coreea de Nord a recunoscut în iulie drept state independente cele două republici separatiste din estul Ucrainei susţinute de Rusia, iar oficialii au luat în discuţie perspectiva ca muncitori nord-coreeni să fie trimişi în aceste zone pentru a ajuta în domeniul construcţiilor sau ca forţă de muncă în alte sectoare. Ucraina a rupt imediat relaţiile cu regimul de la Phenian după această recunoaştere.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.