AcasăExterneRachetă rusească, găsită în Republica Moldova. Reacția Guvernului de la Chișinău

Rachetă rusească, găsită în Republica Moldova. Reacția Guvernului de la Chișinău

Resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, au fost găsite, sâmbătă, de patrulă a poliţiei de frontieră din Republica Moldova, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni).

Ministerul de Externe din Republica Moldova anunță că din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingenţă şi a sporit numărul patrulelor de poliţiei pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spaţiului aerian şi a fâşiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Polițiștii au sunat la 112

Imediat după ce au descoperit resturile presupusei rachete, polițiștii au sunat la 112 și la echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunţată şi procuratura raionului Briceni. IGSU şi Poliţia de Frontieră asigură perimetrul şi pregătesc asistenţa pentru echipele de investigare şi verificare ale Bombteh IGP şi ale procuraturii.

„Este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca şi în cazurile precedente, se întreprind toate acţiunile necesare, conform procedurii, de către instituţiile abilitate”, anunţă Ministerul de Interne.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.