x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(7) "politic"

RADICALII maghiari au încheiat un acord secret cu VIORICA DĂNCILĂ

Publicația Háromszék face dezvăluiri foarte interesante.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.11.2019, 10:56

János Mezei, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), a încercat să îi determine pe cei doi deputaţi ai partidului ca la moţiunea de cenzură de pe 10 octombrie să voteze pentru menţinerea Guvernului Dăncilă – a relatat, miercuri, în ediţia sa online, cotidianul transilvănean „Háromszék”, citat de MTI.

 

Ziarul a intrat în posesia unei scrisori redactate de unul dintre deputaţii partidului, József Kulcsár Terza. Aceasta a fost scrisă pe 28 octombrie, la peste două săptămâni de la căderea guvernului şi îi este adresată lui János Mezei.

 

În scrisoare, deputatul critică, între altele, faptul că preşedintele partidului i-a invitat pe deputaţii săi să voteze în favoarea Guvernului Dăncilă. Confruntat cu conţinutul scrisorii, preşedintele PCM a oferit răspunsuri evazive la întrebările ziarului.

 

Potrivit deputatului József Kulcsár Terza, înainte de votul de la moţiunea de cenzură, János Mezei s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi a încheiat cu aceasta un acord secret cu privire la faptul că cei doi deputaţi al PCM, care fac parte din grupul parlamentar al UDMR, nu vor vota moţiunea de cenzură îndreptată împotriva guvernului PSD.

 

Deputatul a menţionat, în scrisoare, că trei dintre vicepreşedinţii partidului i-au confirmat faptul că întâlnirea această secretă a avut loc.

 

József Kulcsár Terza a adăugat că a votat moţiunea de cenzură în pofida solicitării preşedintelui partidului, întrucât PCM este un partid de dreapta, iar potrivit convingerilor sale, nu ar fi permisă încheierea unui asemenea acord cu un partid post-comunist, de stânga, care în repetate rânduri a dat dovadă de o politică antimaghiară.

 

În scrisoarea sa, deputatul îi reproşează preşedintelui PCM şi faptul că i-a cerut lui Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, ca în schimbul sprijinului oferit guvernului liberal să solicite graţierea celor doi secui condamnaţi cu acuzaţia de terorism, István Beke şi Zoltán Szőcs.

 

“Pentru mine este de neînţeles că tu, care te afli într-o relaţie informală cu preşedintele Partidului Social-Democrat, cu şeful Guvernului României, în locul obţinerii de foloase, de ce nu l-ai rugat pe acesta sau de ce nu ai pus drept condiţie, în cadrul întâlnirii secrete, clarificarea situaţiei lui Beke şi Szőcs?” – scrie ziarul, citând scrisoarea.

 

József Kulcsár Terza i-a reproşat lui János Mezei şi faptul că nu a discutat cu cei doi secui despre această solicitare de graţiere, şi că le pătează, de fapt, onoarea, întrucât cel care nu se consideră vinovat nu poate cere graţiere.

 

Contactat de “Háromszék”, János Mezei a spus, la început, că cele susţinute în scrisoarea lui Kulcsár sunt nefondate, apoi şi-a nuanţat afirmaţiile. Potrivit politicianului, problemele interne ale partidului trebuie clarificate în forurile interne, nu în public.

 

Articolul integral pe G4MEDIA