Raed Arafat anunță schimbări importante! Se modifică modul de raportare al celor infectați

Raed Arafat afirmă că există posibilitatea de a se modifica modul de raportare a autorităţilor cu privire la pacienţii infectaţi cu SARS-Cov-2 şi care sunt asimptomatici, pacienţi care în prezent sunt în mod obligatoriu internaţi în spital. „E posibil să se schimbe, dar pe baza unor protocoale. Poate mai repede, dar în niciun caz nu se pune problema că: gata, eşti pozitiv, du-te acasă”, precizează Raed Arafat.

„Există o logică în spatele internărilor celor asimptomatici”, a afirmat Raed Arafat, conform Digi 24.
El a explicat faptul că există protocoale cu privire la perioada de timp în care ar urma să fie externate persoanele care devin asimptomatice.
„Există un protocol al OMS-ului, s-au discutat anumite aspecte pe momentul externării unei persoane care devine asimptomatică sau care este asimptomatică, când poate să fie externată şi ce trebuie luat în considerare şi ştiu că Ministerul Sănătăţii lucrează pe acest aspect, să vină cu nişte reglementări în acest sens, că să fie limită de internare până când este, cât mai ţii o persoană pentru care testele vin pozitive (…) E posibil să se schimbe, dar pe baza unor protocoale. Poate mai repede, dar în niciun caz nu se pune problema că: gata, eşti pozitiv, du-te acasă”, a declarat Raed Arafat.
El a explicat că se ia în calcul faptul că, preponderent, populaţia stă în blocuri de locuinţe, oamenii locuiesc cu mai mulţi membri ai familiei, cărora le pot transmite boala.

„Înainte să devii simptomatic devii chiar contagios bine. Şi atunci, tu vrei să stai acasă, ai familia cu tine, trebuie să respectaţi nişte reguli foarte stricte: să stai separat, să stai cu mască, să nu ieşi decât eventual la baie şi înapoi, familia să îţi aducă mâncarea să ţi-o lase la uşă, dacă nu faci aceste lucruri riscul este să-ţi infectezi familia”, a afirmat Raed Arafat.
În ceea ce priveşte drepturile celor care nu doresc să se interneze, diagnosticaţi fiind cu COVID-19, el a precizat că trebuie luate în calcul şi drepturile celor din jur, care trebuie să fie protejaţi de riscul de infectare.
„Nu putem să ne uităm numai şi numai la dreptul persoanelor infectate, ci trebuie să ne uităm la dreptul persoanelor din jurul lui. (…) Când discutăm de problema sănătăţii publice, controlul bolilor contagioase, între partea juridică şi partea medicală eu nu pot decât să optez pentru partea medicală”, a susţinut Raed Arafat.
Întrebat dacă se ia în calcul schimbarea politicii privind internarea obligatorie a celor diagnosticaţi cu COVID-19, Raed Arafat a răspuns: „Privind internarea obligatorie, în primă fază nu ştiu dacă aici va fi ceva, dar privind durata de stat şi termenul de externare pe baza unor recomandări care au ieşit recent, dar privind internarea obligatorie în această fază nu ştiu dacă va fi vreo discuţie. Atenţie: când ţările au zis nu mai tratăm în spital, nu mai internăm obligatoriu era când situaţia era atât de răspândită încât nu mai conta, nu mai aveai locuri, nu mai aveai nimic”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed