AcasăPoliticRafila, despre incidentul Covid de la Guvern: În 10 minute a beneficiat...

Rafila, despre incidentul Covid de la Guvern: În 10 minute a beneficiat de asistență medicală, ca orice cetățean

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a povestit episodul în care secretarului de stat Cristian Vasilcoiu i s-a făcut rău în timpul ședinței de guvern și spune că acesta a beneficiat „ în termen de 10 minute de asistență medicală, așa cum poate să beneficieze orice cetățean”.

„Am chemat imediat ambulanța. Nu era vorba de acordarea primului ajutor într-o situație de urgență, în care el ar fi avut nevoie de vreo manevră de resuscitare. A fost o chestiune simplă, doar că eu am fost mai rapid decât ceilalți colegi din guvern și am reușit să fac în așa fel încât el să beneficieze în termen de 10 minute de asistență medicală, așa cum poate să beneficieze orice cetățean dacă este o chestiune de urgență. Ulterior, o ambulanță l-a dus la o unitate de primiri urgențe”, a spus Rafila, potrivit Mediafax.

La insistențele jurnalistului referitoare la timpul de reacție în care a Cristian Vasilcoiu a fost preluat de ambulanță, Rafila a spus că nu a fost prezent și că „poate au fost 10-15-20 de minute”.

„Fiecare cetățean din România, într-o situație de urgență, primește un ajutor medical de urgență din partea serviciului de ambulanță”, a fost răspunsul lui Rafila, dacă fiecare pacient primește sprijin medical în 10 minute.

Secretarul de stat la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, care a participat miercuri la ședința de Guvern, a anunțat că a fost testat pozitiv Covid-19: „Am putine amețeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peștele, dar nu mor”

„Dragi prieteni și colegi, unii dintre voi știți deja, alții aflați acum: azi m-am puțin în timpul ședinței de Guvern, apoi am avut un episod de fără să vreau. Îi mulțumesc lui Alexandru Rafila pentru reacția rapidă și pentru că a avut grijă de mine, până a ajuns ambulanța, care m-a dus la Matei Balș. Da, medicii au depistat că am Covid și le mulțumesc pentru mobilizare. Am putine amețeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peștele, dar nu mor”, scrie pe Facebook Cristian Vasilcoiu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.