x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(7) "general"

Rafila: După data de 15 mai vom avea o REDUCERE a măsurilor de distanțare socială

După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială, a anunțat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Rafila a precizat că parte dintre elementele de distanțare socială astăzi în vigoare, cum ar fi organizarea de mari manifestări, vor rămâne pentru mai mult timp în vigoare.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.04.2020, 18:07

Întrebat când estimează că am putea ajunge în punctul în care distanțarea socială să nu fie necesară, Alexandru Rafila a răspuns:

 

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțare socială să nu mai fie necesară, o reducere – dacă vreți – a măsurilor legate de distanțarea socială. Dar multe din elementele de distanțare, organizarea de mari manifestări vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a afirmat Rafila într-un interviu la Digi24.

 

Acesta a precizat că economia este cel puțin la fel de importantă ca infecția însăși, „pentru că nu poți să iei niște măsuri care să distrugă economia sau să distrugă funcționarea societății”.

 

„Măsurile astea trebuie să fie limitate și din cauza asta eu întotdeauna am pledat și alți colegi de-ai mei au pledat să le luăm atunci când este necesar, pentru durata necesară. Dacă le luăm, de exemplu, mai înainte, înseamnă că prelungim o inactivitate economică”, e explicat Rafila.

 

Pe de altă parte, „capacitatea de testare, pentru moment, este în jur de 2.000 de teste pe zi“, a menționat președintele Societății Române de Microbiologie.