AcasăNEWSRafila, întrebat dacă vor fi sancțiuni pentru cetățenii care poartă măști textile:...

Rafila, întrebat dacă vor fi sancțiuni pentru cetățenii care poartă măști textile: Nu ne-am gândit la ce ar putea păți

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a spus miercuri că executivul nu a luat în calcul sancționarea persoanelor care poartă mască textilă în loc de masca sanitară – o prevedere introdusă miercuri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobată de guvern.

”Nu ne-am gândit la ce ar putea păți. O astfel de recomandare e o chestiune de bun-simț. O să ne gândim și la sancțiuni dacă e nevoie”, a spus Rafila într-o conferință de presă la guvern.

Ministrul Sănătății a mai spus că nu există nici un fel de impunere a utilizării unor măști scumpe, referind-se la măștile FFP2. ”Masca pe care o port eu e masca medicală cu trei straturi. Nu se impune nici un fel de mască. E doar vorba de trecerea de la măștile textile, cu o protecție foarte mică, către uniformizarea utilizării a măștii medicinale. Nu e vorba de o restricție, e vorba de o mai bună protecție”.

Rafila a mai spus că ”estimăm între 800.000 și un milion de cazuri pentru acest val. Problema noastră e alta: funcționarea unor sisteme critice, inclusiv a sistemului de sănătate. Reducerea perioadei de carantină și izolare ține cont de aceste lucruri. ne interesează să reducem cazurile grave și decesele”. (

Ultimele Articole