AcasăEconomieRandamentele obligaţiunilor guvernamentale germane au crescut în august la cele mai ridicate...

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale germane au crescut în august la cele mai ridicate niveluri din ultimele decenii

Randamentul obligaţiunilor pe termen de 2 ani emise de cea mai mare economie a Europei a crescut cu 0,85 puncte procentuale, luna aceasta. Potrivit datelor Refinitiv, aceasta va fi cea mai mare creştere lunară din 1981.

Între timp, randamentul obligaţiunilor de referinţă pe 10 ani a crescut cu peste 0,65 puncte procentuale, cea mai mare creştere lunară din 1990.

Randamentele obligaţiunilor franceze au crescut şi ele, randamentul obligaţiunilor pe 2 ani urcând la un nivel observat ultima dată în 2011, iar randamentul obligaţiunilor pe 10 ani urcând la un nivel văzut ultima dată în 2013.

Estimările semnal publicate miercuri dimineaţă de biroul european de statistică Eurostat au arătat că inflaţia din zona euro a atins un nou record de 9,1% în august, fiind cauzată de creşterea costurilor energiei şi de preţurile mai mari ale alimentelor, alcoolului şi tutunului.

Ratele mai mari ale dobânzii tind să facă obligaţiunile mai puţin atractive şi să le scadă preţurile, care se mişcă în sens invers randamentelor.

 

Ultimele Articole