Randamentele obligaţiunilor pe termen de 10 ani ale Trezoreriei SUA, la cel mai ridicat nivel din 2011, în anticiparea majorării dobânzii cheie de către Rezerva Federală

Datele de săptămâna trecută au arătat preţuri de consum peste aşteptări în august, năruind speranţa că cea mai gravă presiune din creşterea preţurilor se apropie de sfârşit.

De asemenea, datele referitoare la creşterea preţurilor a mărit probabilitatea ca Fed să majoreze dobânda cheie cu încă 0,75 puncte procentuale, miercuri, la încheierea unei şedinţe de două zile.

Traderii consideră că există o probabilitate de 77% pentru o creştere de 0,75 puncte procentuale şi o probabilitate de 23% pentru o creştere de 1 punct procentual.

Investitorii încearcă să îşi dea seama cât timp va mări dobânzile Fed, deoarece înăsprirea politicii monetare a băncilor centrale la nivel global ridică şi îngrijorări cu privire la creşterea economică.

Randamentele  obligaţiunilor de referinţă, pe 10 ani, au atins luni un maxim de 3,518%, cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, înainte de a se retrage la 3,479%.

Randamentele obligaţiunilor pe termen de doi ani au ajuns la 3,961%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2007, revenind ulterior la 3,942%.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed