AcasăEconomieRareș Bogdan, mesaj cu subînțeles pentru Petre Daea: ”Eu nu am cerut...

Rareș Bogdan, mesaj cu subînțeles pentru Petre Daea: ”Eu nu am cerut demisii”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a venit cu niște declarații interesante referitoare la situația fermierilor.

Mai exact, într-un interviu acordat la Antena 3, acesta suspine că nu este de acord cu „placa că Bruxelles e de vină” că România nu a primit sumele europene pe care le-ar merita pentru fermierii români afectați de intrarea pe piață a cerealelor ieftine din Ucraina, după ce Petre Daea a acuzat Comisia Europeană de un calcul incorect.

„S-a solicitat o reanalizare, eu am fost primul europarlamentar român care am solicitat din ianuarie sume pentru compensări, situaţia e dramatică, ei au solicitat la primele calcule peste 240 milioane euro, deci 10 milioane sunt absolut insuficiente. Suma necesară pentru cele şase ţări afectate, printre care şi România, ar fi undeva la 600 milioane euro.

”Fermierii români au suferit pierderi”

Se ştie că fermierii români au suferit pierderi. Timp de 20 de ani, clasa politică conducătoare din România, din 1990 până în 2010, a pus vina pe vechea moştenire şi spunea că nu pot avea performanţe. După, miniştrii români au pus placa că Bruxelles e de vină, am auzit inclusiv de la doi miniştri din cabinetul Ciucă. Sunt doi miniştri care în ultimele săptămâni ne spun că nu avem reforma pensiilor speciale făcută, care trebuia terminată pe 14 decembrie, pentru că cineva a făcut un PNRR şi Comisia vrea răul României.

Noi avem 6 milioane de hectare pe care le-am cultivat cu cereale. Eu nu am cerut nici demisii, nu dau vina pe nimeni. Noi trebuie să raportăm datele corecte. Domnul Daea împreună cu Ministerul Agriculturii trebuie să verifice stocurile acum, iar preşedintele Iohannis a obţinut această reanalizare. Pe baza ei, vom putea să reîmpărţim cei 500-600 milioane, iar România să aibă o situaţie corectă, dar pentru asta noi trebuie să nu ne vindem singuri căciula. Dacă vii cu argumente obţii orice, nimeni nu e absurd, nimeni nu vrea răul României, dar pentru asta trebuie să te duci pregătit”, a declarat Rareș Bogdan.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.