x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Răsturnare de situație. ADEVĂRUL despre prima regiune ”fără fus orar”

Insolita iniţiativă a entuziasmat publicaţiile din lumea întreagă, inclusiv CNN sau The Guardian. Există însă o problemă: în realitate, este vorba despre o strategie de marketing pentru a atrage turiştii în nordul Norvegiei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.06.2019, 15:17

După ce a intrat în atenţia presei cu presupusa iniţiativă a unei insule de a deveni prima regiune fără fus orar din lume, Norvegia clarifică situaţia: campania a fost o strategie de marketing care a stârnit controverse, scrie ProTV. 

 

Mai multe imagini găsiți în galeria foto din articol! Situată la nord de Cercul Polar, pe insula Sommaroy soarele nu apune vreme de 69 de zile în intervalul mai-iulie, bulversând ritmul agitat al vieţii cotidiene.

 

Cei circa 320 de locuitori ar fi lansat o campanie care vizează să transforme insula în prima regiune ″fără fus orar″⁣ din lume, pe perioada verii, cel puţin.

 

Potrivit iniţiativei, ceasurile de mână ar fi fost retrogradate la statutul de simboluri ale iubirii prinse pe balustrada podului de la intrarea în localitatea Sommaroy, la fel ca şi orele tradiţionale de începere a cursurilor şcolare sau a programului de lucru. ″Ora exactă″⁣ ar fi devenit o noţiune flexibilă.