Răsturnare de situație! EMA NU recomandă a treia doză de vaccin. Cât de periculoasă ar putea fi

Răsturnare de situație în cazul vaccinării anti-covid. Deși se vorbește deja despre vaccinarea cu a treia doză, Agenția Europeană a Medicamentului nu o reocmandă.

Reprezentanții Agenției spun că nu există suficiente date științifice care să arate că este nevoie de administrarea unei a treia doze de ser împotriva coronavirusului.

„Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă și când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare și din studiile aflate în desfășurare pentru a înțelege cât timp va dura protecția oferită de vaccinuri.”, a anunțat, vineri, Agenția Europeană a Medicamentului.

Nu există suficiente studii

O serie de declarații în acest sens au venit din partea medicului Radu Țincu care susține că ar fi inoportun ca țara noastră că nu țină cont de recomandarile instituțiilor sanitare europene.

„Atâta timp cât suntem în spațiul european și cât timp am pornit o politică de vaccinare la nivel european, a existat o vaccinare coordonată în toate țările în raport cu COVID-19, cred că nu ar fi de bun augur ca fiecare țară să ia decizii discordante. Lucrul acesta va creea dezorientare și nu va mai creea acel aspect de unitate a campaniei de vaccinare în întreagă Europă”,  a spus medicul la Antena3.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed