x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

RĂZBOI în PSD: Cum au devenit rivali Liviu Dragnea și Paul Stănescu

Pesta porcină, succesul programului de tomate și Darius Vâlcov sunt motivele războiului dintre liderul PSD, Liviu Dragnea și vicepremierul Paul Stănescu, au declarat pentru G4Media.ro actuali și foști parlamentari din partid, apropiați de cele două tabere.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 12.10.2018, 9:35

Nici Paul Stănescu, nici Liviu Dragnea nu au răspuns până la ora publicării acestui material pentru a-și prezenta punctul de vedere. Cei doi oameni au avut un singur domeniu în care interesele personale s-au intersectat: agricultura. Liviu Dragnea are prin fiul său și Tel Drum afaceri în domeniul zootehniei și al cerealelor. Paul Stănescu este un fel de protector al afacerilor cu tomate din zona Izbiceni, județul Olt, unde a fost ani buni președinte CJ.

 

Un alt motiv al războiului este Darius Vâlcov, așa cum ne-a confirmat un deputat apropiat de Liviu Dragnea. Vâlcov și Paul Stănescu nu se înțeleg deloc încă din perioada mandatului de primar al lui Vâlcov la Slatina (ales pe listele PD), iar Stănescu era șeful PSD Olt. Tensiunile s-ar mai fi domolit după ce Vâlcov a trecut la PSD, însă șicanele au izbucnit odată cu creșterea influenței lui Valcov în Guvernul Dăncilă, unde a fost numit pe post de consilier.

 

„Lupta dintre Stănescu și Vâlcov ca premier informal în mandatul Vioricăi Dancilă a fost tranșată de Dragnea în favoarea lui Vâlcov. Asta a fost picătura care a umplut paharul. Stănescu nu a suportat faptul că fostul său inamic, Vâlcov a fost la PD, să aibă o putere mai mare în guvern decât el, vechi membru PSD. De fapt, Vâlcov este premierul autentic pentru că el ia deciziile, Viorica Dăncilă doar este prezentată ca prim-ministru”, ne-a declarat unul dintre comunicatorii importanți ai PSD-ului, susținător al lui Liviu Dragnea.

 

Articolul integral pe G4MEDIA