Războiul cripto din Bahamas. FTX ar fi pierdut 296 de milioane de dolari, nu 3,5 miliarde

FTX a contestat vineri afirmaţiile Comisiei de Valori Mobiliare din Bahamas (SCB) conform cărora autoritatea de reglementare a reţinut 3,5 miliarde de dolari din activele platformei de criptomonede aflată în faliment, susţinând că este vorba doar despre 296 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Când Comisia a confiscat activele digitale ale FTX în noiembrie, acestea valorau doar 296 de milioane de dolari, a spus FTX într-un comunicat.

FTX a cerut comisiei ”să elimine orice confuzie” cu privire la activele pe care le deţine şi valoarea acestora.

Autoritatea de reglementare a început în noiembrie procedurile de lichidare împotriva FTX Digital Markets Ltd., divizia companiei din Bahamas.

FTX a spus că va solicita returnarea oricăror bunuri confiscate, deoarece FTX DM este doar ”o companie locală de servicii”, care nu deţine platforma FTX.com sau vreuna dintre criptomonede confiscate.

SCB a declarat joi că a confiscat peste 3,5 miliarde de dolari în criptomonede şi că deţine aceste fonduri pentru rambursări viitoare către clienţii FTX şi alţi creditori.

SCB nu a identificat tipul de criptomonedă confiscat şi nici nu a spus cum a fost evaluată deţinerea.

FTX a declarat vineri că cea mai mare parte a criptomonedelor confiscate a fost sub forma jetoanelor FTT, proprietate a FTX. Tokenurile FTT confiscate ar fi scăzut în valoare la 167 de milioane de dolari începând cu 20 decembrie, iar SCB ar putea să nu poată găsi un cumpărător pentru un volum atât de mare chiar şi la acel preţ redus, a spus FTX.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri