Războiul din Ucraina se extinde? România e și ea la mijloc. Ce a făcut Ungaria e fără precedent

0

Războiul din Ucraina nu doar că pare fără sfârșit, dar pare că face și victime colaterale. Un semnal de amară în acest sens vine de la avocatul Gheorghe Piperea, care se teme de ce ar putea urma.

El a vorbit despre măsurile luate de guvernul de la Budapesta în contextul războiului din Ucraina, adăugând se ajunge la un precedent periculos: ocolirea căilor democratice în favoarea celor autoritare.

Totodată, în opinia sa, faptul că regimul Viktor Orban a reinstaurat starea de urgenţă nu este un semnal bun în Europa. Mai grav de atât, ar putea fi chiar o măsură endemică, este de părere avocatul Gheorghe Piperea.

Avocatul se teme de ce ar putea urma

“Aceste măsuri (ale Ungariei) puteau să fie luate și prin legi speciale, nu prin instaurarea unei stări de urgență. Mie mi-e teamă. Mi-e teamă că în momentul de față acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România.”, a declarat Gheorghe Piperea.

Totodată, acesta a dus din nou în discuție economia de război spre care Europa se îndreaptă cu paşi repezi.

“Am mai discutat aici în emisiune, şi a fost o dezbatere foarte interesantă, despre temerea francezilor, de fapt ideile francezilor, de a se trece la economia de război. Asta este economie de război! Ce face Victor Orban!”, a punctat Piperea.