AcasăActualitateRăzboiul, tot mai aproape! O rachetă a căzut într-o livadă la 30...

Războiul, tot mai aproape! O rachetă a căzut într-o livadă la 30 km. de Botoșani

O rachetă a fost descoperită la 30 de kilometri de Botoșani. Racheta a fost descoperită luni după-amiază de o patrulă a poliţiei de frontieră, într-o livadă din apropierea oraşului Briceni, la aproximativ 3 kilometri de granița cu Ucraina.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a anunțat că o echipă de geniști ai Armatei se deplasează la Briceni pentru a cerceta incidentul. Deocamdată nu există informații privind proveniența rachetei.

Racheta a fost descoperită în contextul în care Rusia a lansat noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei, unele regiuni rămânând fără apă curentă și electricitate. Potrivit libertatea, nu este pentru prima dată când o rachetă cade pe teritoriul Republicii Moldova, de când a izbucnit războiul din țara vecină.

La sfârșitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de apărare al Ucrainei a căzut în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Nu au fost înregistrate victime, însă ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.

Riscurile de explozie au fost excluse în cazul rachetei descoperite în apropierea orașului Briceni. Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh au examinat corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, și au constatat că nu există materialul exploziv. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, citat de IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură suportul pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS.

Ieri, 5 decembrie, în jur de ora 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița. Ministerul Afacerilor Interne monitorizează situația în continuare.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.