RCS&RDS către clienţi: Acolo unde nu avem acoperire pentru Digi Mobil trebuie să plătiţi pentru acces la net

0
RCS&RDS către clienţi: Acolo unde nu avem acoperire pentru Digi Mobil trebuie să plătiţi pentru acces la net

În prezent clienţii Digi Mobil au acces gratuit, în funcţie de tipul de contract, la un trafic de date de până la 300 MB de date pe lună prin reţeaua Vodafone. De asemenea, clienţii companiei pot primi şi iniţia gratuit apeluri prin reţeaua Vodafone, “facilitate” care va fi menţinută şi începând cu data de 1 aprilie, conform datelor comunicate de RCS&RDS.

 

“RCS&RDS anunţă continuarea acordului privind roamingul naţional până la data de 31 martie 2017 pentru serviciile de voce şi date mobile. Utilizatorii Digi Mobil au astfel posibilitatea să comunice în zonele fără reţea Digi Mobil, urmând ca, pe măsura extinderii şi dezvoltării acesteia, roamingul naţional să fie eliminat. Roamingul naţional de voce va fi oferit în continuare gratuit utilizatorilor Digi Mobil, însă roamingul de date mobile va fi contra cost începând cu data de 01 aprilie 2016”, au spus reprezentanţii companiei de cablu.

 

Schimbarea strategiei comerciale a RCS&RDS, care a decis să le transfere clienţilor costul utilizării serviciilor de date mobile furnizate de Vodafone în zonele în care compania nu are reţea, vine în contextul în care şi condiţiile contractuale dintre cei doi operatori s-au schimbat dar şi acoperirea Digi Mobil s-a extins şi este acum completată şi de tehnologia 4G.

 

RCS&RDS a semnat primul contract de roaming naţional cu Vodafone în aprilie 2014, pe o durată de doi ani de zile. Pe lângă contractul care oferea acces RCS&RDS la reţeaua Vodafone a existat şi un alt acord prin care Vodafone folosea o parte din spectrul radio al companiei de cablu, în contextul în care subsidiara grupului britanic s-a confruntat cu interferenţe ale spectrului său radio din Ucraina.

 

Contractul dintre RCS&RDS şi Vodafone valabil timp de un an începând cu luna aprilie 2016 se rezumă de această dată la accesul cabliştilor la reţeaua mobilă a Vodafone, plata variind în funcţie de gradul de utilizare al reţelei de către clienţii Digi Mobil.

mai multe, pe ZF