Reacţia CJ Iaşi la acuzaţiile şefului ieşean al PSD privind calitatea lucrărilor pe drumul Iaşi-Suceava: Inspectoratul în Construcţii a făcut verificări şi a constatat că lucrurile sunt în regulă

Marius Dangă a declarat marţi, în replică la acuzaţiile şefului PSD Iaşi privind calitatea proastă a lucrărilor la drumul Iaşi Suceava, că Maricel Popa încearcă să construiască o realitate paralelă.

„A mai făcut lucrul acesta acum două-trei luni. Toate aspectele semnalate de domnia sa atunci au fost explicate de către noi, de către constructor şi, de asemenea, au fost verificate de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Şi această entitate a statului a constatat că toate lucrurile sunt în regulă. De altfel, echipa de implementare a proiectului are o colaborare continuă cu Inspectoratul de Stat în Construcţii”, a explicat Marius Dangă, membru PNL.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Iaşi, Popa s-a dus în zonele pe care Consiliul Judeţean le are deja în observaţie, a identificat fisura din drum, însă până la momentul recepţiei, acea zonă va fi decapată şi reconsolidată.

„Popa a fost şi în zona de la Potângeni unde avem de făcut nişte drenuri. Am spus că este o zona aflată în continuă mişcare. S-a evaluat acolo o soluţie tehnică cu drenurile. La aceste drenuri nu se poate lucra în perioadă ploioasă pentru că este pericol de alunecare. Constructorul, pentru a asigura circulabilitatea drumului, a aşezat un strat de binder provizoriu peste o zona de pietriş. Toată acea zonă va fi decapată, după ce se finalizează lucrarea de la dren. Evident, pentru cineva care nu înţelege lucrul acesta poate părea anormal. Dar eu mă aşteptam de la domnia sa, care a avut firmă de construcţii să înţeleagă şi să nu ducă lumea în eroare”, a mai afirmat vicepreşedintele CJ, Marius Dangă.

Acesta a întrebat „ce ar fi dacă toată lumea s-ar apuca să ia cu mâna acest strat uşor care trebuie să asigure circulabilitatea provizorie a drumului şi ar decapa fiecare câte o bucăţică?”

„Domnul Popa (fost preşedinte al CJ Iaşi – n.r.) a lăsat acest proiect la 0,6 la sută grad de implementare la momentul la care am luat contractul şi noi ne apropiem pe primele două loturi de finalizarea proiectului. În perioada următoare pregătim una dintre recepţii. De asemenea, ne-a lăsat fără contract de asistenţă tehnică. A făcut un contract care nu s-a putut prelungi până la finalizarea contractului de execuţie lucrări. A trebuit să refacem licitaţia”, a afirmat Dangă.

Vicepreşedintele CJ Iaşi a subliniat că recepţia finală a lucrărilor nu va fi făcută decât dacă toate lucrările sunt conform proiectului tehnic.

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că lucrările pentru modernizarea drumului Iaşi-Suceava, investiţie de 100 milioane de euro, sunt în mare întârziere şi au o calitate îndoielnică, el precizând că există bucăţi de asfalt care pot fi scoase cu mâna.

Senatorul Maricel Popa a afirmat, marţi, într-un comunicat de presă, că instituţiile abilitate ar trebui să verifice calitatea lucrărilor şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi. 

„Lucrările la cel mai mare proiect judeţean de infrastructură rutieră sunt în mare întârziere, de o calitate îndoielnică şi niciun muncitor sau utilaj nu este de găsit pe şantiere. Am fost în şantier pe segmentul aferent judeţului Iaşi. Nu am găsit niciun muncitor şi niciun utilaj în funcţiune. În august, am tras un semnal de alarmă în legătură cu această investiţie cifrată la peste 100 de milioane de euro. Zilele trecute, am fost să văd dacă s-a remediat ceva. Şantierul pare încremenit. După ce în vară am descoperit până şi iarbă în asfalt, acum am constatat că deja au apărut fisuri şi găuri în stratul de uzură. Mai mult, pe unele porţiuni, bucăţile de asfalt pot fi scoase cu mâna. A fost turnat asfalt direct pe pământ”, a declarat senatorul PSD, Maricel Popa. 

El susţine că n-a auzit până acum ca un drum care încă n-a fost recepţionat să aibă nevoie deja de lucrări de reabilitare. 

Senatorul Maricel Popa a cerut instituţiilor abilitate să verifice calitatea lucrărilor şi „să îi tragă la răspundere pe cei care nu şi-au făcut în mod onest şi corect treaba”. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri