Reacția Jandarmeriei după protestele de sâmbătă: S-a depășit numărul persoanelor. Cine primește amendă

Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei au anunțat sâmbătă seara, în legătură cu protestul organizat în Capitală, că organizatorul va fi amendat pentru depășirea numărului de participanți permis de legislație.

„Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane, permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate, şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm”, a declarat Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

La rândul lor, reprezentanții Poliției Capitalei au spus că au asigurat fluența traficului.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu.

Câteva sute de de persoane s-au strâns sâmbătă după-amiaza în Piața Universității din București. Aceștia contestă retricțiile impuse de autorități. Participanții au plecat apoi spre Piața Victoriei.

„Nu vrem aer cu porția” sau „Jos cu interdicțiile” sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancartele purtate de protestatari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri