AcasăExterneReacția Kremlinului după reținerea pionului Dodon: ”Persecuție”

Reacția Kremlinului după reținerea pionului Dodon: ”Persecuție”

Kremlinul se declară „alarmat” de „persecutarea” fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, susținător al „dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a transmis purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, citat de Interfax.

„În primul rând, vorbim despre o chestiune internă a R. Moldova. Desigur că suntem alarmați de faptul că astfel de practici și persecuții sunt folosite din nou împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă” a notat Peskov, conform Deschide.MD.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a mai declarat că speră și ar vrea să fie sigur că toate drepturile legale ale lui Igor Dodon vor fi respectate.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore, a confirmat procurorul general interimar, Dumitru Robu, pentru Deschide.MD.

Percheziții au avut loc marți în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșa). Publicația scrie că este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Ultimele Articole