x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(16) "instant-articles"

Reacția lui IOHANNIS după ce a fost drastic sancționat de către CNCD

Klaus Iohannis va contesta amenda CNCD.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 20.05.2020, 14:32

Președintele Klaus Iohannis va contesta amenda de 5.000 de lei decisă de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile sale referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc, acuzând o decizie „profund politică”.

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată într-o precizare a Administrației Prezidențiale.

 

Precizările vin după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis cu 5.000 de lei pentru declarațiile referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc și Ardealul dat ungurilor, constatând că acestea constituie discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Votul în Colegiul CNCD a fost 6-1 pentru constatare, și 5-1 pentru amendă, potrivit unui comunicat al instituției.

 

Președintele Klaus Iohannis a lansat recent un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea “să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

“E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

 

Articolul integral pe HOTNEWS