Reacţia ministrului Dan Nica la acuzaţiile aduse de un fost director al Ericsson

0
Reacţia ministrului Dan Nica la acuzaţiile aduse de un fost director al Ericsson

Conform unui articol publicat de riseproject.ro, numele ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale figurează în documentele depuse, pe 5 iulie 2012, la Curtea de Arbitraj din Suedia de către avocatul lui Thomas Lundin – fostul manager al Ericsson România. Thomas Lundin susține că a plătit sume importante de bani lui Dan Nica pentru “a apăra interesele companiei L.M. Ericsson”.

 

Contactat de redactorii money.ro, Ministrul Comunicaţiilor a negat acuzaţiile aduse de Lundin, menţionând că a avut doar întâlniri oficiale cu reprezentanţii L.M. Ericsson.

 

“Sunt absolut surprins de afirmaţiile atribuite domnului Lundin şi totul pare o glumă proastă. Resping categoric afirmaţiile domnului Lundin, dacă acesta într-adevar le-a făcut.


Cât timp am fost ministrul Comunicaţiilor, în mandatul 2000-2004, am avut numai întâlniri oficiale, publice, cu domnul Lundin (inclusiv cu domnul Petrescu), în timpul cărora acesta nu mi-a solicitat niciodată un favor sau avantaj pentru compania al cărui general manager era. Ar fi fost oricum degeaba! De asemenea, domnul Lundin nu m-a lasat vreodata sa inteleg ca ar avea vreo intentie necurata, de orice natura.” Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor.


Fostul şi actualul ministru nu crede că aceste acuzaţii vin întradevăr de la Lundin, iar dacă vin sunt o urmare a unui şantaj. Dan Nica este este de părere că aceste declaraţii sunt rezultatul unor

 

“Eu nu am cunostinta de vreun comportament neadecvat sau care sa incalce legea al reprezentantilor companiei Ericsson in relatie cu oficialitatile din aceasta tara.

Sper ca domnul Lundin sa nu fie cumva victima unor escrocherii sau, de ce nu, șantaje, presiuni, înțelegeri făcute în numele unor interese. Nu pot sa nu ma gandesc ca e vorba de o petarda electorala murdara, plasata la momentul oportun si fara vreo legatura cu realitatea.”


Dan Nica mai spune că serviciul 112 este un proiect de succes, apreciat pentru funcţionalitatea sa


“Despre implementarea 112 de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale si investitiile ulterioare relativ recente de milioane de euro care au fost facute in acest proiect, stiu doar ca a fost un proiect de succes, foarte apreciat pentru functionalitatea sa. “ – Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor.