x


 • EUR
  4.6975
  USD
  4.1192
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(8) "justitie"

Reacţii în lanţ în scandalul din jurul DNA. Procurorul general cere CSM să apere justiţia

La trei zile de la izbucnirea scandalului care zguduie DNA, Procurorul General, Augustin Lazăr, reclamă o campanie împotriva instituţiilor justiţei şi cere CSM o poziţie publică în acest caz. Şefa Consiliului, Simona Marcu, a cerut la rândul său urgentarea anchetei privind cazul DNA Ploieşti.

Author: Mihai Voican | Sursa: Gandul | Publicat: 14.02.2018, 14:47 | Actualizat: 14.02.2018, 14:47

După apariţia înregistrărilor lui Vlad Cosma, din care reiese că procurori de la DNA Ploieşti ar fi fabricat dosare, Procurorul General a declarat, miercuri, că „respinge ferm generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar. Sistemul  judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media”.

 

Lazăr susţine, într-un mesaj public, că există o campanie „împotriva instituţiilor justiţiei, în mod deosebit a Ministerului Public” susţinută de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv” şi cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar.

 

Articolul integral pe GÂNDUL.