AcasăEconomieReactii la vanzarea Rompetrol: Kish, Talpeș, Sima

Reactii la vanzarea Rompetrol: Kish, Talpeș, Sima

Managerul Rompetrol Group, Eric Kish, a declarat că Dinu Patriciu avea protecţie în calitate de acţionar minoritar la Rompetrol, iar preluarea controlului total asupra companiei era esenţială pentru KazMunaiGaz. Oficialul Rompetrol a mai precizat că Dinu Patriciu va asigura interimatul la conducerea grupului, până la numirea unui nou CEO.

“Mi se pare un pas foarte natural pentru un investitor care a investit foarte mult, si ma refer la Kaz MunaiGaz şi era normal sa se intample. Chiar ma intrebam de ce a durat atat de mult. KMG are planuri foarte serioase pentru Europa” a declarat Eric Kish.

Vânzarea participaţiei de 25% către KazMunaiGaz nu se putea face decât cu acordul autorităţilor române, spune fostul director SIE, Ioan Talpeş.

 Potrivit contractului care a fost semnat de statul roman atunci cand cele 600 de milioane au fost convertite în obligatiuni se prevedea instituirea si acestei prezente a statului roman. De aceea sunt convins ca Patriciu a facut aceasta tranzactie cu acordul prim-ministrilor Romanieia declarat Ioan Talpeș.

Pe de altă parte, preşedintele WBS, Cristian Sima, susţine că decizia lui Dinu Patriciu este una înţeleaptă.

“Un exit foarte destept. A iesit cu totul din afacerea Rompetrol. Din acest moment nu mai are nicio obligatie , nicio indatorire, nimic” spune Sima.

Ultimele Articole