x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

Realitatea de la târg: Virusul moare de la alcool

La târgul de la Mânăstirea mai nimeni nu mai păstrează vreo regulă de distanțare fizică.

Autor: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 28.06.2020, 16:24

Geambași, negustori de alambicuri, haine vechi, iepuri vii, hamuri de cai, brânză de la stână, fum de grătare și manele-n difuzoare. În zi de târg, la Mânăstirea, județul Călărași, acesta-i peisajul. Lume la stânga, lume la dreapta, lume grămadă la negoț și la tocmeală. Măști? Protecție? Distanțare socială? Mărfuri ferite? Nimic! În târg și dincolo de el, nimeni nu pare să mai creadă în coronavirus și nici în rudele lui gripale.

-N-ai văzut cum zice? Se dă cu alcool, se dă cu fel de fel! Cu astea se face alcoolul!

-Moare virusul?

-Moare de la alcool.

Privit dinspre șosea, târgul de al Mănăstirea are izul iarmaroacelor din vremurile apuse. Lângă poartă se vând cruci trainice, de Giurgiu. Dincolo de ele, lume buluc, fum de mici, manele, chilipiruri. COVID-ul parcă a fost un vis urât de primăvară și atât. Măștile, chiar dacă-s obligatorii în târguri și în piețe, abia se zăresc ici-colo. Iar cu voia târgoveților, distanțarea socială s-a transformat în socializare. Pentru negustori și clienți, deopotrivă, prioritățile sfârșitului de iunie sunt banul și sacoșa plină.

-Dracu știe! Eu nu știu. În viața mea n-am știut ce înseamnă ăla virus sau… Eu am fost așa. La 86 de ani sar peste cal, peste căruță, n-am treabă!

*

-Mai e virus sau nu mai e?

-Eu unul nu simt! Dacă alții simt, eu n-am avut nicio simptomă!

-Nu-ți e teamă?

-Nu-mi e teamă! De ce? Dacă nu-s bolnav, cum să zic că mă duc la doctor dacă nu-s bolnav?

 

Articolul integral pe DIGI24