AcasăPoliticReapare scandalul Romprest-Primaria Sector 1! Gunoiul va fi ridicat mai rar. Ce...

Reapare scandalul Romprest-Primaria Sector 1! Gunoiul va fi ridicat mai rar. Ce spune Clotilde Armand

UPDATE ora 22:00: Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand asigură cetățenii că ”nu se pune problema reducerii frecvențelor, iar cetățenii trebuie să nu fie îngrijorați că vom avea din nou deșeuri pe străzi”, potrivit unui răspuns al Primăriei Sectorului 1 pentru G4media.ro.

Avem o controversă legată de suprafețele declarate pentru prestații, sunt diferențe de suprafețe semnalate de Curtea de Conturi. Facturile vor fi însă platite către Romprest cu aceste mici diferențe,” au declarat oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1.

ARTICOLUL INIȚIAL: 

Compania de salubritate Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că reduce frecvența salubrizării din data de 16 octombrie 2022 pentru că administrația locală nu ar fi achitat facturi de 10,5 milioane de lei pentru lunile iulie și august 2022, potrivit unui document consultat de G4media.ro.

Romprest acuză Primăria Sectorului 1 că ar fi încălcat protocolul semnat anul trecut la precedenta criză a gunoaielor din Sectorul 1.

”Singura obligație în sarcina autorității contractante în Protocolul mai sus invocat a fost aceea a asigurării finanțării continue a serviciului de către Sectorul 1, conform obligațiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate în conformitate cu programele anexă la protocol. Or, Autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată, la data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022 în cuantum de peste 10,5 milioane de lei, facturi care au termenul de scadență depășit cu peste 30 zile, depășind cu mult cele 5 zile asumate de către Sectorul 1 prin Protocolul nr. 2”, se arată în documentul consultat de G4media.ro.

În plus, Romprest susține în continuare că Primăria Sectorului 1 îi datorează suma de ”95,410,391 lei, la care penalitățile contractuale calculate sunt în valoare de 47,482,011 lei, înregistrând Ia data prezentei 745 zile de întârziere de la data emiterii primei facturi restante, pentru perioada iulie 2020 – mai 2021”.

În consecință, Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că ”Romprest va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate, începând cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestație diminuat va fi transmis în data de 15.10.2022 către Poliția Locală Sector 1 – Direcția control urban”, se arată în documentul consultat de G4media.ro.

Romprest nu va mai ridica gunoiul lăsat de populație pe străzi, așa numitele ”depozite necontrolate”, și nu va mai mătura stradal începând de mâine, au explicat surse locale pentru G4media.ro.

Anul trecut au existat două crize ale gunoaielor din Sectorul 1. Operatorul de salubritate Romprest, care are monopol în sector în baza unui contract pe 25 de ani semnat cu administrația Chiliman, a refuzat să ridice gunoaiele aruncate de populație pe străzi și a redus frecvența ridicării pubelelor stradale, invocând că Primăria condusă de Clotilde Armand are datorii către companie. Consecința a fost că sectorul a fost invadat de gunoaie. Până la urmă, Primăria Sectorului 1 și Romprest au semnat un protocol prin care plățile au fost reluate.

Vom reveni cu punctul de vedere al Primăriei Sectorului 1.

În iulie 2022, DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva conducerii Romprest și a fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, pe care îi acuză de un prejudiciu de 1 miliard de lei.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.