AcasăActualitateRECHIZITORIU: Micula l-a sunat pe șeful Poliției Bihor, deranjat că a fost...

RECHIZITORIU: Micula l-a sunat pe șeful Poliției Bihor, deranjat că a fost legitimat de polițiști

Micula jr. e vizat acum de o cerere de arestare în lipsă, fiind acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI.

 

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns la București

 

După telefonul dat de Micula jr. șefului IPJ Bihor, echipajul de poliție rutieră trimis la fața locului nu a ”constatat şi aplicat inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) niciun fel de sancţiune contravenţională la regimul circulaţiei rutiere (…) şi nici nu au întocmit vreo fişă a evenimentului”, se arată în rechizitoriu.

 

BOC și primarii au declanșat primul ATAC la Guvernul Cîțu!

 

Contactat telefonic de jurnalistul G4media.ro, șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, a închis brusc telefonul când a auzit despre ce este vorba.

 

În noaptea de 13/14 aprilie 2018, Micula junior a intrat cu mașina, un Mercedes SUV, pe străzile pietonale din centrul vechi al orașului Oradea, unde este interzis accesul autoturismelor și e o zonă de viață de noapte. Mai mult, Micula jr ar fi accelerat, potrivit procurorilor. ”Această conduită a şoferului ar fi pus în pericol integritatea fizică a celor aflaţi zonă, care au fost nevoiţi să se ferească din calea de rulare a şoferului”, se arată în rechizitoriu.

 

După intervenția unui echipaj de poliție al unor luptători SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale), fiind oprit și legitimat, Micula jr. ar fi pus mâna pe telefon și l-ar fi sunat pe șeful IPJ Bihor.

 

”În acel moment, inculpatul M.V. (Micula Victor – n.r), arătându-se deranjat de faptul că fusese oprit/blocat şi legitimat de lucrătorii de poliţie cu privire la acel incident, l-a contactat telefonic pe martorul H.A. (Haniș Alin – n.r.), inspectorul şef al I.P.J. Bihor, căruia i-ar fi adus la cunoştinţă că ar fi fost oprit de „mascaţi”, reproşându-i că „acum și mascații tăi au treabă cu mine?” (…),după care a finalizat brusc apelul (…)

 

Imediat după aceea, martorul H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a resunat pe inculpatul M.V (Micula Victor – n.r.)., care apoi i-a dat telefonul său martorului S.S. , ocazie cu care acesta din urmă şi-a informat şeful ierarhic în legătură cu cele constatate la faţa locului. După ce s-a documentat în legătură cu incidentul reclamat de inculpat, H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a întrebat pe S.S. dacă M.V. (Micula Victor – n.r.) „a lovit pe cineva”, iar după ce i s-a răspuns negativ, i-a solicitat lui SS să-şi facă treaba”, se arată în rechizitoriu.

 

La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție rutieră întrucât mascații nu au atribuții de aplicare a amenzilor. Au sosit doi dintre cei patru polițiști trimiși în judecată alături de Victor Micula. Aceștia l-au lăsat în pace pe afacerist.

 

„Inculpatul R.C. (Rengele Claudiu, polițist – n.r.) a adoptat o atitudine amicală la adresa inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) şi a încercat să justifice în mod fals celor doi martori aflaţi încă la faţa locului (…) că motivul pentru care nu îl pot sancţiona contravenţional pe M.V. (Micula Victor – n.r.) constă în faptul că acesta ar deţine imobile pe str. Vasile Alecsandri, adică este riveran, iar pe cale de consecinţă, ar avea dreptul să conducă autoturisme pe acea stradă”, se arată în rechizitoriu.

 

articolul integral aici:

 

 

Ultimele Articole