Recomandările MONEY.ro>> Unde mergem în acest weekend

Vineri (12 martie) se joacă piesa Tarelkin (de Aleksandr Suhovo-Kobilin) la teatrul Metropolis. Spectacolul îi are în distribuţie pe George Ivaşcu, Doru Ana, Dan Aştilean, Radu Gabriel şi Alexandru Palev. Piesa este regizată de Gelu Colceag şi începe de la ora 19. 

Azi (12 martie) a început a zecea ediţie a târgului de carte, muzică, film şi antichităţi Mega Kilipirim. Până pe 21 martie, la Galeria Dalles, din Capitală, veţi putea cumpăra ediţii de colecţie, muzică, fotografii din secolul al XIX-lea, antichităţi dar şi jocuri logice şi cărţi pentru cei mici. O prezenţă inedită o constituie primul e-book reader comercializat în România care încorporează o bibliotecă electronică în limba română.
Cafeneaua Dalles va găzdui la etaj, în perioada târgului de carte, o expoziţie de fotografie care va cuprinde 60 de lucrări premiate de Nikon în anul 2009.

Duminică (14 martie) SEOB va prezenta la Opera Naţională spectacolul Visul unei nopţi de vară (de Shakespeare). Spectacolul care se va juca de la ora 11, în foyerul galben, are coregrafia semnată de Maria Popa, pe muzica lui Mendelssonhn.

Dacă vreţi să mergeţi la spectacolul Regina Mamă (de Manlio Santanelli), se joacă duminică (14 martie) la Teatrul Naţional. Regia piesei este semnată tot de Gelu Colgeag, iar din distribuţie fac parte Olga Tudorache şi Marius Bodochi.

Tot duminică puteţi merge la conferinţa Scriitorii şi exilul, susţinută de scriitorul Bujor Nedelcovici. Evenimentul va începe la ora 11, şi se va desfăşura în Sala Atelier a Teatrului Naţional.

La licitaţia de duminică a Casei Goldart sunt scoase la licitaţie fotografii de presă din perioada 1930-1956 reprezentând pe Regele Mihai, Regele Carol al II-lea şi Elena Lupescu, Regina Maria şi Principesa Ileana, 4 fotografii cu Familia Regală: Regina Elisabeta şi Regele Carol I, Regina Maria în timpul războiului, Regele Ferdinand şi Regele Carol II. Veţi putea licita şi o serie de manuscrise, printre care o lucrare cu 28 poezii şi 2 desene dăruite de Nichita Stănescu gravorului Mircia Dumitrescu (poezia „Decalog” imprimată într-un tiraj de 11 exemplare, poeziile şi ilustraţiile sunt semnate olograf, textul este reprodus în tehnica serigrafică iar ilustraţiile în tehnica xilogravurii, cu o legătură de tip japonez).
Licitaţia va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară, în Sala Galateca, de la ora 11. Expoziţia premergătoare licitaţiei va fi deschisă în aceeaşi sala vineri şi sâmbătă, între orele 10-19.

Parada de la Dublin (Irlanda) dedicată Sfântului Patrick, ce va debuta pe 14 Martie, vă poartă timp de cinci zile într-o lumea verde, alegorică, cu fanfare şi mulţi spiriduşi. Dacă aveţi nevoie de o vacanţă mai mare, vă recomandăm să participaţi la parada Sfântului Patrick din Chicago, unde pe 17 martie va fi organizată o mare sărbătoare irlandeză.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed