x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Recorder: Milioane de euro fraudate prin programul care „a scos țara din noroaie”

România în noroi sau despre cum politicienii puterii se laudă cu mari reuşite în dezvoltarea locală şi despre cum realitatea îi contrazice. Lucrări făcute de mântuială cu dispreţ şi la suprapreţ. Un material al Recorder.ro arată cum operează politicienii cu viitorul României: l-au transformat într-o uriaşă schemă de partid pe foarte mulţi bani.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Digi24.ro | Publicat: 20.02.2019, 12:34

Premierul Viorica Dăncilă a declara zilele trecute că prin intermediul programelor PNDL a fost scoasă ţara din noroaie şi că din cele aproape 12.700 de investiţii, peste 10.000 au fost în mediul rural.

 

Însă, o investigație a jurnalistului Alex Nedea, pentru Recorder.ro, arată că cel mai mare program de modernizare a satului românesc din ultimii 30 de ani este, într-o bună măsură, un jaf generalizat: lucrări făcute de mântuială și cu prețuri supraevaluate de zeci de ori; telefoane venite direct din Guvern care condiționează acordarea finanțărilor în funcție de alegerea firmei cu care se face lucrarea; primari care se ascund sau se îmbolnăvesc instantaneu când presa le cere explicații pentru cheltuirea banilor; un preot de la o măruntă parohie de țară care, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL; artificii procedurale prin care contractele sunt sparte în bucăți mai mici pentru a evita organizarea de licitații.

 

Potrivit sursei citate, cele 10 miliarde de euro alocate până acum către Programul Național de Dezvoltare Locală sunt, în primul rând, bani tăiați de la investițiile în mari proiecte de infrastructură.