x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Recorder.ro: Polițist, centenar. Ce se întâmplă când poliția locală face cultură pe bani publici

Centenarul Marii Uniri a devenit pretextul perfect pentru cheltuieli excentrice din bani publici. Şi totul se face la îndemnul generos al Guvernului, care a alocat, prin Ministerul Culturii, nu mai puţin de 150 de milioane de lei pentru orice proiect ce serbează existenţa de 100 de ani a României.

Author: Mihai Voican | Sursa: RECORDER | Publicat: 12.10.2018, 13:55

Fără vreun plan de cheltuire a banilor şi fără vreun criteriu de calitate, sărbătoarea care ar fi trebuit să le amintească românilor despre cel mai important moment din istoria naţională s-a transformat într-un bâlci continuu plătit din banii românilor. 

Aşa s-a ajuns la strania situaţie în care până şi Poliţia Locală a Sectorului 2 din Capitală s-a înscris pe lista organizatorilor de spectacole culturale cu ocazia Centenarului. 320.000 de lei (aproximativ 70.000 de euro) au primit poliţiştii pentru a pune la cale o serată dansantă cu iz patriotic chiar în holul primăriei de sector. Iar, când o mână de foşti gardieni publici renunţă la pulanul şi la spray-ul paralizant din dotare pentru a se apleca asupra chestiunilor de cultură, rezultatul nu poate fi decât o comedie de proporţii istorice.

O comedie pentru care şi-au dat concursul curios de multe de instituţii din România: Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor, Arhivele Naţionale, Poliţia Capitalei, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Împotriva Traficului de Persoane, Liga Navală Română, Primăria Sectorului 2 şi alte câteva fundaţii culturale, edituri private şi artişti.

 

Articolul integral pe RECORDER.