Recordul istoric de 56,6 de grade, din 1913, doborât? Câte grade s-au înregistrat în Sardinia

Temperaturi record pentru luna iulie sunt raportate din Grecia, Spania și Italia. În Jerzu și Lotzorai din Sardinia termometrele au indicat 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă recordul european de temperatură în luna iulie. În urmă cu câteva zile, meteorologii au prezis că temperaturile din zona Siciliei și Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius.


Recordul istoric a fost atins în 1913, în Valea Morții, din California, acolo unde au fost raportate 56,6 de grade Celsius.
Un record a fost înregistrat și în Palermo, în Sicilia, cu peste 2 grade Celsius peste recordul precedent. În august 1999, se măsurau 44,8 grade Celsius, iar ieri erau 47 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar trebui să se diminueze treptat începând de joi, iar temperatura aerului va scădea ușor. De joi, valul de căldură se va limita ceva mai mult la partea de sud-est a Europei, dar temperaturile maxime vor fi în continuare mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendii forestiere de proporții fac ravagii în aceste zile pe insulele Rhodos, Corfu și Eubeea, a fost înregistrat cel mai lung val de căldură din istoria țării, deoarece a durat mai bine de 11 zile și, potrivit previziunilor, ar trebui să dureze 17 zile. În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depășește 39 de grade Celsius. În acest weekend sunt așteptate temperaturi de până la 45 de grade Celsius.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri