AcasăPoliticReplică pentru PSD! Liberalii susțin că sunt bani pentru majorarea pensiilor fără...

Replică pentru PSD! Liberalii susțin că sunt bani pentru majorarea pensiilor fără să se facă o modificare a PNRR

Liberalii susțin că sunt bani pentru majorarea pensiilor fără să se facă o modificare a PNRR, așa cum a solicitat PSD.

Declarația a fost făcută marți, de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, în cadrul unei conferințe de presă.

“9,4 din PIB este o sumă suficientă, ar exista spațiu suficient și pentru mărirea pensiilor. Există bani pentru o eventuală mărire a pensiilor, dacă se dorește înainte de reforma la care ne-am angajat”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

“Vocea” PNL s-a referit la reformarea sistemului de pensii și la creșterea PIB, acestea fiind angajamentele României.

“Ne-am angajat în a reforma sistemul și de a aplica un principiu sănătos, principiul contributivității. Dacă creștem PIB și încasările din PIB vor fi mult mai mari, ca urmare vor fi bani pentru creșterea pensiilor”, a explicat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns la solicitarea PSD spunând că PNRR nu poate fi modificat.

“Este împotriva intereselor noastre ca stat, 2023 este prima bornă când statele pot solicita anumite modificări, dar decizia va fi luată în funcție de modul în care a fost implementat PNRR în 2022”, a precizat liberalul.

Discuţiile privind majorarea pensiilor au ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis care a acceptat propunerea PSD referitoare la renegocierea PNRR pentru pensii, potrivit unor surse.

Decizia a fost luat după negocierile dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Creşterea pensiilor a fost ideea social-democraţilor care de la negocierile pentru coaliţia de guvernare spuneau că îşi doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ultimele Articole