x


 • EUR
  4.6669
  USD
  4.0761
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  5 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34203 hPa
string(12) "turismhoreca"

Restaurantul în care poți să lucrezi 50 de minute ca să-ți plătești consumația

Un restaurant din Tokyo le oferă clienților posibilitatea să nu plătească pentru ceea ce consumă, în schimbul a 50 de minute de muncă la acel local.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI 24 | Publicat: 14.01.2018, 10:49 | Actualizat: 14.01.2018, 10:49

Sekai Kobayashi este o tânără de 33 de ani care și-a deschis un restaurant unde oamenii pot munci în cadrul localului în loc să plătească. Femeia și-a propus să contribuie cum poate la combaterea foametei, potrivit The Straits Time.

 

Oferim mâncare în locul a 50 de minute de muncă la restaurant. Am folosit acest sistem pentru că am vrut să ajut oamenii înfometați care nu și-ar permite să meargă la restaurant”, afirma tânăra.

 

În cadrul localului, care poate găzdui maxim 12 clienți în același timp, nu există angajați, în afară de femeie.

 

Clienții au opțiunea să plătească pentru mâncare sau o primească gratuit când vor ei, pe baza unui cupon. Înainte să primească cuponul, doritorii servesc la mese, șterg mesele sau spală vasele.

 

restaurant time out 3
FOTO: timeout.com

 

Până acum, peste 500 de oameni, incluzând studenți, au ales să muncească pentru masă, pentru a economisi bani, sau din alte motive.

 

Sekai Kobayashi spune că și-a dorit să creeze locul unde „oricine se simte binevenit”.

 

Întotdeauna am ieșit pe profit”, spune femeia despre restaurantul ei, unde un prânz costă 900 de yeni japonezi (10.50 dolari americani).

 

Sekai Kobayashi a lucrat ca inginer la IBM Japonia, după care s-a angajat la un site cu rețete de gătit. Compania avea o bucătărie la birou unde toată lumea putea prepara și mânca ce au gătit.

 

Colegilor mei le plăcea foarte mult ce găteam. Asta m-a încurajat să îmi deschid propriul restaurant”, afirmă tânăra.