Restricții la magazinele din România? Raed Arafat a spus ce pregătesc autoritățile

Raed Arafat a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID în România, dar și despre impunerea de noi restricții.

Șeful DSU a fost întrebat la România Tv dacă vor fi impuse în curând restricții de circulație, program limitat magazine și dacă evenimentele vor fi interzise, având în vedere miile de infectări raportate zilnic.

În acest sens, Arafat susține că nu există discuții, cel puțin acum. „Nu e nicio discutie despre acestea. Nu sunt discutii despre restrictii. În niciun caz, nu este cazul”, a anunțat șeful DSU.

El a adăugat că dacă va fi cazul, Ministerul Sănătății este cel care se ocupă cu gestionarea pandemiei.

Ministerul Sănătății se ocupă de pandemie

„La acest moment, partea de pandemie este la Ministerul Sănătății. Măsurile, dacă se vor propune, vor fi de la Ministerul Sănătății, eventual de către Comitetul științific dacă se decide convocarea lui, dar in acest moment nu stiu de astfel de măsuri. Nicio țară din Europa nu le ia in acest moment”, a adăugat Arafat.

Despre numărul de cazuri la care este posibil să se ajungă după creșterea din ultimele zile, se va ajunge în acest val generat de Omicron și subvariantele sale, Arafat a precizat că „nu o să dau preziceri, varianta virsului e din fericire mai putin patogena, nu produce foarte multe cazuri grave. Bineînțeles rămân persoane mai vulnerabile și care pot să facă formă gravă. Numărul cazurilor la acest moment este în creștere. Dar colegii de la Sănătate au făcut niște analize, până când crește, cum crește”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri