Rețetă de gogonele murate. Iată ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească

0

Gogonele murate sunt unele dintre cele mai căutate alimente în perioada iernii, iar pregătirile încep încă de acum. Prepară singur acasă rețeta de gogonele murate. Iată ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească.

Dacă ai gogonelele deja, restul ingredientelor sunt ușor de obținut. Potrivit retetepractice.ro, la rețeta de gogonele murate vei avea nevoie de următoarlee ingrediente:

Rețetă de gogonele murate. Iată ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească

  • gogonele
  • morcov
  • telina (cu tot cu frunze)
  • ardei capia verde (optional)
  • crengute de marar
  • pepenas de murat (optional)
  • hrean

Pentru zeama de murături ține minte că nu trebuie să îți lipsească:

  • 1 lingura sare/1 L apa
  • 250 ml otet (o cana)/8 L de apa
  • boabe de ienibahar
  • boabe de mustar

Dacă ai ingredientele deja, apucă-te de treapă. Alege gogonelele cat mai sanatoase, cel mult putin parguite, apoi spala, curata si feliaza morcovul rondele, hreanul pe lungime, ardei capia verzi si telina, atat radacina, cat si frunzele tocate, apoi asaza-le pe toate in borcane de muraturi.

Rețetă de gogonele murate. Iată ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească

Asaza borcanele de muraturi pe cozi de cutite si furculite sau pe tavi metalice, pentru a prelua din temperatura ridicata si a evita spargerea borcanelor. Deasupra asaza crengutele de marar, cu rolul de a bloca toate muraturile in lichid.

După ce ai trecut de acești pași, într-o oala incapatoare, fierbe zeama de muraturi, punand o lingura de sare la fiecare litru de apa si 250 ml (o cana de ceai) de otet la fiecare 8 litri de apa.

Ține cont de faptul că, după preferință, în zeama de muraturi poti adauga boabe de ienibahar si de mustar, avand rolul de a aroma si de a mentine gogonelele in saramura cat mai ferme. Soluția clocotită se adaugă peste legume in borcane, imediat ce sarea s-a topit.

Toate borcanele se închid ermetic,ungand gura borcanului cu putina zeama de muraturi si strangand bine celofanul deasupra. Se leagă bine și se lasă la răcit într-o un loc răcoros, cel puțin o lună.