AcasăActualitateRețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri...

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui 

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui. Hot dog-ul american este un adevărat deliciu, însă sunt câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a obține o chiflă pufoasă și sosuri cât mai aromate.
Pentru a prepara rețeta de hot dog american, ingredientele necesare sunt următoarele:

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Ingrediente hotdog:

  • crenvurști
  • muștar
  • ketchup
  • sos picant
  • ceapă prăjită
  • brânză rasă
  • castraveciori murați
  • dulceață picantă

Ingrediente pentru chiflă:

  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare
  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

În ceea ce privește modul de preparare, prima dată trebuie să vă apucați de preparat cornurile pentru hotdog. Veți folosi un aluat dospit, deci trebuie să aveți răbdare să crească.
Amestecați într-un vas 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină. Restul de lapte îl veți folosi pentru a dizolva drojdia, împreună cu zahărul.
Separat, topiți untul și îl amestecați cu uleiul. Jumătate din acest amestec îl veți turna peste comoziția de lapte și făină. Apoi veți adăuga drojdia dizolvată în lapte, restul de făină și sarea și veți frământa aluatul.

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Apoi îl lăsați la dospit, până își dublează volumul. Îl întindeți pe masa pe care ați presărat făină și îl ungeți cu restul de unt amestecat cu ulei.
După aceea, rulați aluatul și îl lăsați din nou la dospit, pentru o jumătate de oră. Apoi îl întindeți în formă de dreptunghi și îl tăiați în 5-6 bucăți egale, în funcție de câți crenvurști aveți.
Fiecare bucată se rulează, în așa fel încăt să obțineți o formă cilindrică. Apoi așezați toate cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu gălbenușul bătut cu lapte și le băgați în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute. După ce sunt coapte, le lăsați să se răcească.

Rețetă de hot dog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Următorul pas este prepararea crenvurștilor, care se pun la fiert. Se taie apoi fiecare corn, îl ungeți cu muștar și cu ketchup, puneți și dulceață picantă, dacă vreți, ceapă prăjită și castraveciori murați.
Așezați în fiecare corn câte un crenvurșt fierbinte, apoi turnați sos picant, brânza rasă și din nou muștar și ketchup. Puneți capacul la chiflă, iar hot dog-ul american este gata.

Ultimele Articole