Rețetă de tort egiptean. E absolut delicios și are culoarea specifică piramidelor

0

Rețeta de tort egiptean este una dintre cele mai apreciate, datorită gustului deosebit. Preparatul este unul complex și îl puteți face într-o zi de weekend sau în perioada sărbătorilor. Cu siguranță veți vrea să îl pregătiți și a doua oară. Pentru cei care vor să gătească torul egiptean, iată ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare, scrie Impact.ro.

Ingrediente pentru rețeta de tort egiptean

Blat x4:

2 albușuri

2 linguri zahăr

o lingură și jumătate făină

40 gr nucă măcinată

un vârf cuțit sare

Cremă de vanilie:

8 gălbenușuri

10 linguri zahăr

400 ml lapte

2 linguri și jumătate faină

2 linguri și jumătate amidon alimentar

doua plicuri zahăr vanilat

170 gr unt

Crema de frișcă:

300 ml frișcă lichidă îndulcită

100 ml smântână de gătit

2 linguri zahăr + 7 linguri pentru caramel

150 gr alune caramelizate

În plus:

200 gr nucă sau alune, tocate

Mod de preparare:

Blaturi de nucă

Mixezi spumă albușurile cu un vârf cuțit sare. Când ai obținut o spumă pufoasă adaugi zahărul și mixezi în continuare până se diluează complet cristalele de zahăr. Adaugi nuca măcinată și făînă și omogenizezi amestecând de jos în sus, ușor, ușor, potrivit bucătăraș.ro.

Pui amestecul lingură cu lingură într-o formă de tort rotundă, tapetata cu hârtie pentru copt, nivelezi și bagi tavă in cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu (trebuie să prindă o culoare ușor aurie).

Între timp te ocupi de următoarea foaie. Procedezi la fel încă de trei ori. Trebuie să pregătești 4 foi. Nu desprinzi hârtia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului și lași foile la răcit.

Crema de vanilie

Pui într-un vas cu fund dublu zahărul, gălbenușurile, făînă, amidonul și omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece, amestecând cu un tel, să nu se formeze cocoloașe. Pui vasul pe foc și amesteci continuu până se îngroașă amestecul și devine că o budincă legată.

Crema de vanilie
Crema de vanilie

Nu te speria când vezi cocoloașe în vas, la fiert, amestecă energic in continuare și se va omogeniza totul. Mixezi untul spumă împreună cu zahărul vanilat. Răcești complet crema de vanilie, o adaugi peste unt și amesteci ușor, ușor, până incorporezi crema.

Crema de frișcă

Mixezi smântână cu frișcă și cele 2 linguri zahăr până obții o compoziție legată, pufoasă.

Zahărul rămas caramelizează-l într-un ibric. Adaugă peste caramelul fierbinte alunele și amestecă. Toarnă totul pe o hârtie pentru copt. Lasă să se răcească complet, rupe cu mâna bucăți și pune-le într-un tocător. Mixează.

Asamblare

Așază una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia de copt deasupra. Ții ușor cu vârful degetelor de foaie și cu cealaltă mâna desprinzi ușor hârtia de copt. E mult mai ușor să le manevrezi așa decât desprinse de foaie de la început.

Întinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frișcă, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel și cu restul foilor, crema și frișcă rămase.  Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priză cu nuca/alunele tocate. Tapetezi pereții tortului cu nuca tocată, iar cu frișcă rămasă spritezi cu un posh niște moațe deasupra tortului.